Голямата нова тема е присъединяването на нова голяма държава към санкциите Магнитски

...
Голямата нова тема е присъединяването на нова голяма държава към санкциите Магнитски
Коментари Харесай

Гергана Паси за „Магнитски“: Отново и отново преживяваме темата за върховнеството на закона

" Голямата нова тематика е присъединението на нова огромна държава към санкциите  " Магнитски " - Англия. От друга страна, прокуратурата както нормално анонсира, че ще желае информация, с цел да проверява. Отново и още веднъж прежияваваме тематиката за върховенството на закона. Тя е остаряла колкото участието на България в Европейски Съюз. Още когато договарянията набираха скорост беше ясно, че ние ще имаме доста работа. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria гергана Паси, някогашен министър по европейските въпроси и президент на „ Пан Европа България “.

Не мога да си показва, че някой ще програмира тези наказания, по този начин че те да дойдат тъкмо преди нашите избори, уверена е Паси.

„ Няма никакво подозрение, че глобите са процес с отворен край. Най-вече той зависи от това какви знаци ще дадем. Дали възприемаме тези знаци като ключови за промени “, посочи тя.

 
Предишният лист провокира аналогични реакции, свързани с това, че САЩ са подведени. Прокуратурата анонсира, че иска информация, с цел да предприеме съответните дейности. И вербалната реакция като че ли идва да послужи на нас самите като отговор на въпроса за какво претърпяваме още веднъж тази тематика.
„ Иначе, върховенството на закона е толкоз остаряла тематика, колкото договарянията на България за участие в Европейски Съюз. Още при започване на този век, когато договарянията набират скорост,беше ясно, че това е една от тематиките, по които ще имаме доста работа от една страна, и от друга - Европа ще би трябвало да се оправя с дефицитите в тази тематика “, напомни някогашният министър по европейските въпроси.

„ Имахме говорене за защитна уговорка, за специален механизъм за партньорство с Европейски Съюз. Имахме прекъсване на европейски фондове, с цел да стигнем до включването им като предпочитани “, сподели още тя.

 
На мен ми направи доста мощно впечатление в последния списък, че САЩ целенасочено, не просто анонсираха имената, само че бяха положили старания да посочат конкретни факти защо едно или друго име попада в този лист. Очевидно търсейки да адресират набиращата скорост критика от предишния лист.
Това адресира не толкоз българските институции, а необятната българска аудитория, с цел да покаже, че когато САЩ анонсират следващ списък, те имат доста ясно събрани причини за какво и по какъв начин, счита Паси.

Със сигурност процедурата по закона „ Магнитски “ се разчита в подтекста на геополитическата обстановка и енергийната тема е част от тази усложнена обстановка, безапелационна е тя.

Според нея в последната една година руската страна съумя да употребява като оръжие много тематики, включително  и енергийната.

 
Смятам, че подбора на лица е особено важен от гледна точка  на сигнала, който изпраща към всички останали участници. Първо - че не можем безкрайно да бъдем пасивни и да оставяме разговора за битката с корупцията  за едно чисто политизирано вербално равнище. " То изпраща и сигнали към правораздавателните институции и огромният недостиг е, че нищо не следва от следващия лист и наказания ", посочи Паси. Тя разяснява и въздействието на войната в Украйна върху геополитическата обстановка.
 

" Малко преди съветското окупиране на Крим Европа беше обект на непрекъснати условия от Путин. Заплахата се реализирапо най-брутален метод. Възможният мир минава през победа на Украйна ", счита Паси.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР